Kerstkransjes

Wanneer je een webwinkel opent vlak voor kerst kunnen bij de recepten de kerstkransjes natuurlijk niet ontbreken.

Bereiding

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Meng de boter, de suiker en de eidooier.
Roer de bloem, bakingsoda en het zout goed door elkaar en voeg het bij het botermengsel.
Kneed het vervolgens tot een deeg en laat het, verpakt in folie, minstens een uur rusten in de koelkast.
(je kunt dit zo maximaal 2 dagen bewaren of 3 maanden in de vriezer)

Verwarm de oven voor op 175 graden (165 graden voor hete lucht)

Rol het deeg uit tot een lap van ca 4 mm dik
Ik gebruik hier voor twee latjes die ik rond het deeg leg en daar de deegroller overheen laat rollen.
Zo wordt het overal even dik.

Steek er met de kransjes uitsteekvormvorm (of een ronde uitsteker, een glas of een rond dekseltje) koekjes uit en haal hier met een kleine ronde uitsteker het midden uit.

Leg de koekjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en strijk dat met een kwastje over de koekjes. Bestrooi deze nu met het amandelschaafsel of de suiker.

Bak de koekjes ca 15 minuten, als ze mooi goudbruin zijn kunnen ze uit de oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Als het je lukt wat over te houden om te bewaren, doe dit dan in een goed afsluitbare trommel en doe er 2 of 3 suikerklontjes bij om zacht worden te voorkomen.



Boodschappenlijstje



  • 375 gr bloem

  • 250 gr boter in kleine blokjes

  • 200 gr basterdsuiker

  • tl bakingsoda

  • 1/3 tl zout

  • 1 eidooier, op kamertemperatuur

  • 200 gr amandelschaafsel of grove suiker

  • 1 los geklopt ei






Bereidingstijd



  • Ongeveer 1 uur voorbereiding

  • Ongeveer 30 minuten oven






Benodigdheden



  • Lepel

  • Vork

  • Keuken
  •                
  • Oven