Kletskoppen

Een kletskop is een dun, hard en knapperig koekje met amandelstukjes. Tegenwoordig worden ze ook wel met stukjes pinda gemaakt.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht 200 graden)

Roer de boter met de basterdsuiker tot een romig mengsel.

Kneed er de bloem en gehakte amandelen (of pinda) door en maak van dit mengsel balletjes iets groter dan een knikker.

Leg deze op een bakblik met bakpapier met ca 5 cm tussenruimte. De kletskoppen lopen erg uit.

Bak de kletskoppen in het midden van de oven in ca 15 minuten bruin en gaar. Kijk wel af en toe tussendoor, ze kunnen erg snel te bruin worden.

Laat ze een minuut of 2 afkoelen op de plaat en leg ze dan met een dunne spatel op een rooster om verder af te koelen.



Boodschappenlijstje



  • 75 gr bloem

  • 100 gr boter

  • 250 gr donkere basterdsuiker

  • 100 gr fijn gehakte amandelen of pinda's






Bereidingstijd



  • Ongeveer 20 minuten voorbereiding

  • Ongeveer 15 minuten oven






Benodigdheden



  • Weegschaal

  • Mixer

  • Kom
  •                
  • Bakpapier

  • Oven